top of page

Suomalainen Flow käyttää luomusertifioituja raaka-aineita aina kun se on mahdollista. 

Mineraalimeikkimme eivät sisällä nanopartikkeleita ja raaka-aineet ovat Ecocert-hyväksyttyjä. 

Raaka-aineet tulevat sekä Suomesta että ulkomailta. Kotimaisia raaka-aineita, kuten kanervaa, katajaa, pohjoisen marjoja ja niiden siemenöljyjä saadaan yhteistyökumppaneilta Suomen Lapista. Nokkosta sekä kehäkukkaa meille toimittaa hyvinkääläinen luomutila.

Pyrkimyksenämme onkin yhä enenevässä määrin kasvattaa kotimaisten raaka-aineiden osuutta tuotteissamme.

Ulkomaiset raaka-aineet tulevat laadukkailta ja luotettavilta eurooppalaisilta toimijoilta, joiden kautta saamme luonnonkosmetiikassa hyväksyttyjä ja sertifioituja, tutkitusti laadukkaita raaka-aineita. 

Tuotteista iso osa on täysin ilman säilöntäaineita. Koska vettä sisältävät tuotteet tarvitsevat säilyvyyttä parantavia ainesosia, tarkoittaa tämä käytännössä sitä, että on paljon erilaisia vedettömiä tuotteita. Esimerkiksi öljypohjaiset seerumit, vartalovoit, kasvoöljyt, shampoopalat ja saippuat ovat kaikki säilöntäaineettomia. Kasvonaamio valmistetaan jauheina, jolloin vesi lisätään tuotteeseen vasta käyttöhetkellä. Näin tuote säilyy hyvin ilman säilöntäainetta.

On kuitenkin olemassa tuotteita, joita ei voida valmistaa ilman säilöntäaineita. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi vesipohjaiset emulsiovoiteet sekä kasvovedet. Näiden tuotteiden kohdalla valikoidaan erityisen tarkasti käyttöön markkinoiden parhaat luonnolliset säilöntäaineet, jotka ovat mietoja ja Ecocert-hyväksyttyjä. Säilyvyyteen voidaan vaikuttaa myös pakkaustavalla; tuotteet pakataan tummiin lasipulloihin, joista tuotetta annostellaan hygieenisesti pumpun tai spraykorkin kautta.

Meillä ei juuri nyt ole näyttää tuotteita.

bottom of page