top of page

Hei haluatko kiharat esiin kauniisti taipuisasta tai kokonaan kiharasta hiuksesta? Meiltä löydät loistavan luonnollisen Curly Girl valikoiman ilman mitään haitallisia kemikaaleja.

Curly Girl -metodissa hiuksia pyritään pesemään mahdollisimman harvoin ja pääasiassa vain hoitoaineella.  Kosteutus on a ja o! Jos kuitenkin silloin tällöinkäytät shampoota, kannattaa hiuksiin laittaa hoitoainetta ennen pesua ja naamiota pesun jälkeen. Hiuksia emme suosittele harjattavan muuta kuin sormin tai harvalla kammalla, kuivaukseen suositellaan pesun jälkeen esim. vanhaa t-paitaa pyyhkeen sijasta. Hiustenmuotoiluun hiustenhoidossa suosittelemme hellävaraisia hiusgeelejä ja hiusta hoitavia luonnollisia öljyjä.

Curly Girl- menetelmässä vältetään tuotteita, jotka sisältävät alkoholia, sulfaatteja tai silikonia (ensimmäisen syväpuhdistavan pesun shampoot saavat kuitenkin sisältää sulfaatteja).  Menetelmä on hiuksille äärimmäisen hellävarainen ja auttaa tuomaan luonnonkiharat paremmin esiin. 

CURLY GIRL METODI

Ensimmäinen kerta:

1) Hiusten puhdistaminen silikoneista ja muista epäpuhtauksista. Pese hiukset silikonittomalla, mutta sulfaatteja sisältävällä puhdistusaineella

2) Lisää hiuksiin Curly Girl metodin mukainen hoitoaine J anna vaikuttaa muutama minuutti. Huuhtele hiukset huolellisesti tai vähemmän huolellisesti, hoitoainejäämät hiuksissa eivät haittaa. Hoitoaineen vaikuttaessa voit availla hiuksia takuista käsilläsi. 

3) Käytä hiusnaamiota antaen sen vaikuttaa 1-10 minuuttia hiuslaadustasi riippuen,  huuhtele tai jätä sopiva määrä naamiota märkiin hiuksiin. 

4) Lisää geeli tai muu muotoilutuote märkään hiukseen ja puristele kiharat esiin. Huom! Älä harjaa tai kampaa hiusta, hoitoaineen tehtävä on tuoda hiuksiin myös takuttomuus. Mikäli takkuja on, availe niitä varovasti sormin. 

5) Halutessasi voit auttaa kiharoiden muodostumista sitomalla päähäsi pehmeästä kankaasta tehdyn suojan ja “plopata” hiuksesi sen alla. Idea on antaa kiharoiden tekeytyä kankaan alla, ei niinkään kuivata niitä kokonaan. Plopata voit oman mielesi mukaan muutamista minuuteista tunteihin. Ploppaamiseen suositellaan sileää kangasta, ei froteeta. Monet käyttävät ploppauksessa vanhaa t-paitaa.

6) Mikäli käytit ploppaus-tekniikkaa, poista kangas. Anna hiusten joko ilmakuivua tai kuivaa ne viileällä lämmöllä hiustenkuivaimen ja diffuuserin avulla. Diffuuserin sijaan voit käyttää myös siivilää, jonne laitat “hiusspagetit” kuivauksen ajaksi.

7) Kuivuessaan hiuksen pintaan tulee kova kuori (engl. cast), joka puristellaan hiusten kuivuttua pois. 

8) Pidentääksesi pesuväliä käytä juurissa tarvittaessa hiuspuuteria ri, joka vie rasvaisuutta pois.

SEURAAVAT KERRAT:

Pese hiuksesi joko metodin mukaisella silikonittomalla ja sulfaatittomalla shampoolla tai käytä hoitoainemenetelmää (engl. co-wash), jolloin peset hiuksen metodiin sopivalla hoitoaineella emulgoiden eli veteen sekoittaen. 
Toista kohdat 3-8 ensimmäisen ohjeen mukaan.

Vinkki: Voit lisätä märkään hiukseesi myös erilaisia jätettäviä hoitoaineita/ hoitosuihkeita. Muista kuitenkin tarkistaa, että ne toimivat metodissa. 

bottom of page