top of page

Uusi vuosi ja ayurvediset aamurutiinit

Vuodenvaihde tuntuu usein uuden aikakauden alulta. Moni on luvannut jo edellisen vuoden loppupuolella aloittaa uuden ja edellistä vuotta tavalla tai toisella paremman elämän. Uusi vuosi nähdään jopa mahdollisuutena muuttaa elämän kulkua isommaltikin. Monesti nämä liian isot elämänmuutokset uuden vuoden alussa voivat väsyttää ihmisen jo muutaman kuukauden jälkeen ja kuten tiedämme, väsyneenä on helpompi palata vanhoihin tapoihin. Ayurvedassa pyritään pienillä muutoksilla ja yhden asian kerrallaan omaksumalla tukemaan omaa hyvinvointia ja terveyttä. Olen listannut tähän alle helppoja ayurvedisia aamurutiineja, joita voit integroida (vaikka yksi kerrallaan) osaksi sinun aamurutiineitasi.Kielen puhdistaminen

Aamulla ihan ensimmäisenä suosittelen puhdistamaan kielen pinnalle yön aikana kertyneen vaalean ja harmahtavan peitteen. Tämä peite on kehon yöllisen puhdistusprosessin aikana kielen pinnalle noussutta ja kertynyttä kuona-ainetta (amaa). Kielen puhdistaminen ensimmäisenä aamulla on tärkeää juuri sen vuoksi, että tämä haitallinen kuona-aine ei huuhtoutuisi juoman ja aamupalan mukana takaisin elimistöön. Käytä kielen puhdistamiseen siihen tarkoitukseen tehtyä kielenkaavinta tai harjaa, jolla on helppo puhdistaa kielen pinta juuresta kärkeen suuntautuvin vedoin. Kielenkaapimesta kuona-aine on helppo huuhtoa suoraan viemäriin, harja kannattaa puhdistaa huolellisesti. Kielen puhdistaminen aamulla auttaa myös pitämään hengityksen raikkaana.


Lämmin vesi herättämään ruuansulatuksen

Yöllä nukkuessasi myös ruoansulatuksesi nukkuu. Aamulla ruuansulatus ja aineenvaihdunta voidaan käynnistää juomalla iso lasillinen lämmintä vettä tyhjään vatsaan. Voit sekoittaa halutessasi lämpimään veteen sitruunan tai limen mehua (mutta vain jos olet pitta- kehotyyppiä). Lämmin vesi auttaa myös kuona-aineiden luonnollista poistumista elimistöstä suoliston kautta.


Ayurvediset yrtit tukemaan elimistön puhdistumista

Ayurvedan mukaan elimistön hyvinvointi ja terveys riippuu pitkälti ruuansulatuksen tulen voimakkuudesta ja elimistön puhdistumisesta eli kuona-aineiden poistumisesta. Seuraavat ayurvediset yrttituotteet tukevat juuri näitä toimintoja.Suosittelen nauttimaan aamupalan yhteydessä lusikallisen Ayurveda Puran Chyawanprash-hilloa, joko lämpimään veteen sekoitettuna tai vaikka puuroon ja leivän päälle levitettynä. Chyawanprash sisältää yli 35 erilaista ayurvedista yrttiä, hedelmää ja maustetta. Chyawanprash-hillon pääraaka-aine on Amla-marja, joka on erittäin tehokas antioksidantti sekä yksi luonnon voimakkaimmista c-vitamiinin lähteistä. Chyawanprash tukee ruuansulatusta ja elimistön puhdistumisprosessia, samalla myös raviten elimistöä.

Lisäksi voit tukea elimistön puhdistautumista nauttimalla 1-2 kapselia Ayurveda Puran triphalaa, joka on kolmen ayurvedisen yrtin Haritakin (Chebulic Myrobalan), Amalakin (Amla) ja Bibhitakin (Beleric Myrobalan) yhdistelmä. Triphalaa on käytetty perinteisesti Ayurvedassa suoliston puhdistamiseen, ruuansulatuksen tukemiseen sekä normaalin suolen toiminnan edistämiseen.Suosittelen myös varamaan itsellesi ajan kehoa puhdistavaan, hellivään ja aktivoivaan ayurvediseen hierontaan, vartalohoitoon tai kasvo-& vartalohoidon yhdistelmään. Hoidon aikana kerron sinulle enemmän ayurvedasta ja lämpimän öljyhieronnan tärkeydestä. Valitse itsellesi mieluisin hoito Turun tai Liedon EkoKauneushoitolassa esimerkiksi näistä:


  1. Ayurveda Taivaallisen Ihana hieronta 60min 72€ : perinteinen ayurvedinen lämpimällä öljyllä tehtävä hieronta selälle, niskahartiaseudulle, kasvoille ja päälle. Erityisen hyvä stressaantuneelle mielelle ja kireille lihaksille, nimensä mukaisesti taivaallisen ihana.

  2. Vyöhyketerapeuttinen ayurvedahieronta koko keholle 80min 99€: tehokas, koko kehoa huoltava vyöhyketerapian ja ayurvedan yhdistelmä. Hoito tehdään tuoksuttomalla öljyllä, hiuksiin ei tule tässä ayurvedahieronnassa öljyä. Kaikille sopiva lempeä kokovartalohieronta.

  3. Garshan ayurvedinen vartalohoito 75min 85€ (99€): Tämä on oikea hoito, kun haluat saada aineevaihdunnan liikkeelle ja talvi-ihon sileäksi, hehkuvaksi ja pehmeäksi! Teho vastaa koneellista vartalohoitoa, mutta käsin tehdyt hieronnat, kuorinnat ja boostausliikkeet tekevät hoidosta ihanasti rentouttavan ja holistisen.

  4. Uniikki räätälöity ayurvedinen kasvo- ja vartalohoito 90min 115€: tämä ainutlaatuinen hoitokokonaisuus sisältää ayurvedisen hieronnan vartalolle ja ylellisen , täydellisesti rentouttavan kasvohoidon. "Aivan mahtava hoito, ja mikä iho!"


Varaa hoitoaika tai ota yhteyttä meihin


Ostoksille pääset verkkokauppaamme www.karoliinak.fi/ayurvedaViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page